Schaatsen

Aquarel, 2022

24x32cm / 9.5″x12.6″
Baohong Cold Press 300g

Heerlijk schaatsen over het ijs onder een typische heldere winterlucht. Die luchten zijn vaak licht lilakleurig, met een lichtgele gloed. Op deze aquarel zie je mijn dochter Liselot (vooraan) en mijn vrouw Harmanna die aan het schaatsen zijn bij het Drontermeer, vlakbij Kampen. Het was een prachtige dag en een van de weinige schaatsdagen van 2022. In deze aquarel heb ik voor het eerst op effectieve wijze witte gouache gebruikt, om het ijs karakter te geven. Gouache is dekkende verf, in plaats van transparant, wat het kenmerk is van aquarelverf. Dat kun je goed zien in de vergrotingen hieronder.

Enjoy skating over the ice under a typical clear winter sky. Those skies are often light lilac, with a light yellow glow. In this watercolor you see my daughter Liselot (at the front) and my wife Harmanna who are skating at the Drontermeer, near Kampen, The Netherlands. It was a beautiful day and one of the few skating days of 2022. In this watercolor I used white gouache effectively for the first time to give the ice character. Gouache is opaque paint, rather than transparent, which is the hallmark of watercolor paint. You can see this clearly in the enlargements below.

Ingezoomde details: