Pa

Olieverf op paneel, 2014

42x56cm / 16.5″x22″

Een portret van mijn vader uit 2014. Op een geschuurde en gegronde plaat hout, een paneel. Dit is het eerste portret waarbij ik goed aandacht gaf aan de kleur in de huid. Hiervoor schilderde ik monochromer. Je ziet dat de randen in dit schilderij nog aan de scherpe kant zijn, die zouden zachter moeten zijn. Het schilderij heeft veel detail, het is heel precies geschilderd. Waarschijnlijk schilder ik in 2023 een nieuw portret van mijn vader.

A portrait of my father from 2014. On a sanded and primed sheet of wood, a panel. This is the first portrait where I paid close attention to the color in the skin. For this I painted more monochrome. You can see that the edges in this painting are still on the sharp side, they should be softer. The painting has a lot of detail, it is painted very precisely. I will probably paint a new portrait of my father in 2023.

Ingezoomde details: