Irene

Olieverf op linnen, 2021

50x60cm / 19.7″x23.6″

Dit is een portret van Irene Goede. Dit portret ben ik tegelijk met het portret van Marijke ten Cate begonnen in 2018, ook op deze website. Marijke en Irene zijn illustratoren bij mij op het atelier. Met dit portret ben ik lang bezig geweest, er waren zelfs twee versies. Er is in 2021 over de oude versie heen geschilderd. Er zit veel tooncontrast in dit schilderij, zoals veel schilderijen uit de 17e eeuw.

This is a portrait of Irene Goede. I started this portrait at the same time as the portrait of Marijke ten Cate in 2018, also on this website. Marijke and Irene are illustrators at my studio. I have been working on this portrait for a long time, there were even two versions. The old version has been painted over in 2021. There is a lot of tonal contrast in this painting, like many paintings from the 17th century.

Ingezoomde details: