Witte Vaasjes

Olieverf op paneel, 2019

24x30cm / 9.4″x11.8″

Twee witte vaasjes. Ze zijn niet al te groot en het schilderijtje ook niet. De witte kleuren komen kalkachtig over, maar vergis je niet in alle verschillende kleuren die erin verborgen zitten. Bij dit schilderij heb ik vooral op de randen gelet: De rechterbuitenrand van het hoge vaasje is zacht, wat onscherp, want die rand mag niet teveel aandacht trekken. In tegenstelling tot de rechterbuitenrand van het lage vaasje (of flesje), daar moet je oog naar toe trekken, dus die rand is veel scherper geschilderd.

Two white vases. They are not too big and neither is the painting. The whites appear chalky, but make no mistake about all the different colors hidden within. In this painting I paid particular attention to the edges: The right outer edge of the tall vase is soft, somewhat out of focus, because that edge should not attract too much attention. Unlike the right outer edge of the low vase (or bottle), you have to draw your eye to that edge, so that edge is painted much sharper.

Ingezoomde details: