Glazen Pot

Olieverf op linnen, 2021

50x70cm /19.7″x27.6″

Een glazen pot schilderen, een mooie uitdaging. Gevonden in de schuur van mijn ouders. Inmiddels kapot gevallen, maar gelukkig vereeuwigd in dit schilderij. Het is een schilderij van een forser formaat dan ik gewend ben met stillevens. Op doek. Hier was het glas zelf de uitdaging. Uiteindelijk zijn het je hersenen die er ‘glas’ van maken. Voor de rest is het gewoon verf. Zoals dat glimmende licht, het is gewoon witte verf. Het roestige metaal is donkerpaars van kleur. In het koele groenige glas zie je – als je goed kijkt – mijn atelier gereflecteerd.

Painting a glass jar, a nice challenge. Found in my parents shed. Has fallen apart in the meantime, but fortunately immortalized in this painting. It is a painting of a larger size than I am used to with still lifes. On canvas. Here the glass itself was the challenge. Ultimately, it’s your brain that turns it into ‘glass’. Everything else is just paint. Like that shiny light, it’s just white paint. The rusty metal is dark purple in color. In the cool greenish glass you can see – if you look closely – my studio reflected.

Ingezoomde details: