Burgemeester Baars

Olieverf op linnen, 2021

40x50cm / 15.7″x19.7″

In 2020 kreeg ik van de gemeente Ermelo een prachtige opdracht: Het schilderen van een portret van burgemeester AndrĂ© Baars. Het schilderij hangt in de eregalerij van het gemeentehuis naast voorgaande burgemeesters. Het schilderij is helderder en kleuriger dan ik gewend ben, om het ook een beetje in de stijl van de andere portretten van de burgemeesters te houden. In 2022 zal ik ook de opdracht krijgen voor een portret van de opvolger van burgemeester Baars, burgemeester Dorine Burmanje. Ook leuk dat het in de krant kwam. Onderaan staan twee extra foto’s van ex burgemeester Baars en burgemeester Burmanje tijdens de presentatie van het schilderij en van het krantenartikel.

In 2020 I received a beautiful assignment from the municipality of Ermelo: Painting a portrait of mayor AndrĂ© Baars. The painting hangs in the hall of fame of the town hall next to previous mayors. The painting is brighter and more colorful than I’m used to, to keep it a bit in the style of the other portraits of the mayors. In 2022 I will also be commissioned for a portrait of Mayor Baars’ successor, Mayor Dorine Burmanje. Nice to see it in the newspaper. At the bottom are two extra photos of ex-mayor Baars and mayor Burmanje during the presentation of the painting and of the newspaper article.

Ingezoomde details: