Engelse Werk

Aquarel, 2021

24x32cm / 9.5″x12.6″
Arches Cold Press 300g

Dit is de waterplas in het midden van het Engelse Werk, een park in de Engelse organische stijl aan de rand van Zwolle, vlakbij de IJsselbrug. Ik rij daar vaak doorheen op de fiets. Dit is in de vroege morgen aan het verstilde water van een wereld die wakker aan het worden is. De brandganzen zijn al actief en een eenzame eend op de tak (zie je ‘m?) moet nog wat verder wakker worden. Een prachtige verstild beeld met een prachtig spel tussen zachtheid en scherpte.

This is the pond in the middle of the Engels Werk, a park in the English organic style on the edge of Zwolle, near the IJsselbrug. I often cycle through it. This is in the early morning at the stilled water of a world that is waking up. The barnacle geese are already active and a lone duck on the branch (see it?) has yet to wake up a little further. A beautiful still image with a beautiful play between softness and sharpness.

Ingezoomde details: