Noorderkolk

Aquarel, 2021

26x36cm / 10.2″x14.2″
Baohong Rough 300g

Een aquarel van een pad bij het kleine haventje aan de Noorderkolk in Zwolle-Noord, aan het Zwarte Water. Hier liggen de bootjes van de hengelsportvereniging. Altijd leuk om roest en verweerde oppervlakken te schilderen in waterverf. Het water doet het werk voor je. Hier is gebruik gemaakt van grof papier. Met een vrij droge kwast en snelle bewegingen laat je makkelijk witte puntjes achter op het papier, wat zich uitstekend leent voor het glinsterende effect van het zonlicht.

A watercolor of a path near the small harbor for boats of the fishing club. Always fun to paint rust and weathered surfaces in watercolor. The water does the work for you. Rough paper is used here. With a fairly dry brush and quick strokes you can easily leave white dots on the paper, which lends itself perfectly to the shimmering effect of the sunlight.

Ingezoomde details: