Ma

Olieverf op paneel, 2021

40x50cm / 15.7″x19.7″

Na een portret van mijn vader in 2014, kon een portret van mijn moeder natuurlijk niet ontbreken. Dit is ze dan, een genot om naar te kijken. Wat een lief mens. Dat kuiltje in haar wang als ze lacht heb ik ook. Er is hier een foto als referentie voor gebruikt uit 2013. In dit schilderij ben ik meer gaan letten op mijn verftoets. Die wilde ik lichter en intuïtiever hebben, minder gladjes, minder scherp.

After a portrait of my father in 2014, a portrait of my mother was of course indispensable. Here it is, a joy to watch. What a sweet person. I also have that dimple in her cheek when she smiles. There is a photo used as a reference for this from 2013. In this painting I started to pay more attention to my brushstrokes. I wanted it to be lighter and more intuitive, less smooth, less sharp.

Ingezoomde details: