Burgemeester Burmanje

Olieverf op linnen, 2022

40x50cm 15.7″x19.7″

Dit is een portret van burgemeester Dorine Burmanje, de opvolger van burgemeester André Baars in Ermelo. Ik heb ook dit schilderij voor de gemeente mogen maken. Burgemeester Burmanje is de eerste vrouwelijke burgemeester van de gemeente Ermelo en haar portret prijkt nu naast de mannen die haar voorgingen. Geweldig.

Dit portret is anders van karakter dan mijn vorige schilderij van burgemeester Baars. Dit portret heeft een meer klassieke lichtval met een donkerdere achtergrond. Er is hier in de eindfase ook meer geglaceerd met dunne transparante lagen. Door meer schaduw komen de contouren van haar gezicht mooi naar voren. Haar ogen zijn daadwerkelijk ook de eye catcher in dit portret. Het is een gelaagde blik, met diepte erin. Ik heb mijn best gedaan om dit goed te vangen. Een wethouder zei dat ze bravoure uitstraalt, dat is denk ik de juiste term, want dat is zeker passend bij haar. Hieronder zie je in de slideshow van ingezoomde stukjes van het schilderij.

This is a portrait of mayor Dorine Burmanje, the successor of mayor André Baars in Ermelo. I was also allowed to make this painting for the municipality. Mayor Burmanje is the first female mayor of the municipality of Ermelo and her portrait now stands next to the men who preceded her. Awesome.

This portrait is different in character from my previous painting of mayor Baars. This portrait has a more classic light with a darker background. There is also more glazing here in the final phase with thin transparent layers. More shadow brings out the contours of her face nicely. Her eyes are indeed the eye catcher in this portrait. It is a layered look, with depth in it. I’ve done my best to capture this well. An alderman said she exudes bravura, I think that’s the right term, because that certainly suits her. Below you can see in the slideshow of zoomed in parts of the painting.

Ingezoomde details: